Floorplay spelend verbinden

Floorplay: Spelenderwijs Verbinden en Ontwikkelen

Inleiding

We leven in een wereld waarin technologie en schermen een groot deel van ons leven in beslag nemen. Het is mede daarom van grote waarde om ruimte te creëren om echt in contact te gaan met jouw kind. Een manier om dit te doen, is Floorplay. Deze unieke speel- en ontwikkelingsmethode biedt ouder en kind de gelegenheid om op een dieper niveau te verbinden en te groeien. In dit artikel duiken we in de wereld van Floorplay en ontdekken we hoe deze spelmethodiek een positieve invloed heeft op de ouder-kindrelatie en ontwikkeling van het kind.

Wat is Floorplay?

Floorplay is een speelse en creatieve spelmethodiek, voornamelijk gericht op jonge kinderen met problemen in de ontwikkeling. Denk hierbij aan kinderen met autisme of spraak- taalproblemen. Het is een methode die spel gebruikt als een krachtig hulpmiddel om communicatie te stimuleren, ouder-kindrelatie te versterken en de ontwikkeling van verschillende vaardigheden te bevorderen. Floorplay gaat verder dan alleen oppervlakkig plezier; het heeft als doel diepere niveaus van begrip en betrokkenheid te creëren.

De Basisprincipes van Floorplay:

1. Plezier: plezier is van essentieel belang tijdens het Floorplayen, omdat het een positieve stimulerende omgeving creëert voor het kind. Plezier motiveert het kind om actief deel te nemen aan de activiteiten en interacties. Daarnaast zorgt plezier ervoor dat het kind zich ondersteund en veilig voelt. Dit is een goede basis om leerervaringen op te doen en tot ontwikkeling te komen.
2. Volgen van het Kind: Bij Floorplay staat, het volgen van het kind en het inspelen op hun interesses en behoeften, voorop. Middels aansluiten ontstaat er middels Floorplay een natuurlijke flow van communicatie tijdens het spel, waarbij het kind de leiding heeft.
3. Creatieve Interactie: Floorplay moedigt ouders aan om creatief te zijn in hun interactie met hun kind. Dit betekent dat ze deel uitmaken van het spel, spel aanpassen aan het niveau van het kind, de omgeving aanpassen en nieuwe manieren bedenken om samen te spelen.
4. Wederzijdse Betrokkenheid: Een ander belangrijk aspect van Floorplay is het creëren van wederzijdse betrokkenheid. Het gaat niet alleen om het kind dat betrokken is bij het spel, maar ook om de ouder die actief deelneemt en reageert. Het spel is gericht op het proces en niet op vaardigheden. Tijdens het spelen worden er dus geen vaardigheden aangeleerd.

Voordelen van Floorplay

1. Versterking van Relaties: Door samen te spelen en op een dieper niveau te communiceren, kunnen relaties tussen ouder(s) en kind(eren) worden versterkt. Dit legt de basis voor een gezonde emotionele band.
2. Sociale Vaardigheden: Floorplay helpt kinderen sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals het begrijpen van non-verbale signalen, wederzijdse communicatie en empathie.
3. Cognitieve Ontwikkeling: Het spel bij Floorplay stimuleert de cognitieve ontwikkeling, creativiteit en probleemoplossend vermogen van kinderen.
4. Zelfvertrouwen en Zelfexpressie: Door deel te nemen aan spel en interactie, kunnen kinderen hun zelfvertrouwen vergroten en zich vrijer uiten.

Conclusie

Floorplay is meer dan alleen een speelse benadering; het is een krachtig instrument voor verbinding en ontwikkeling. Of het nu gaat om het versterken van de band tussen ouder en kind, of het bevorderen van ontwikkeling bij kinderen, Floorplay heeft de mogelijkheid om een diepgaand verschil te maken. Door te kiezen voor Floorplay van SpelendLicht geef je ruimte aan spelenderwijs leren, groeien en verbinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *